Nõudlus Praha otseliini vastu on läbi aastate Tallinnast olnud üks suurimaid ning seni on sinna lennatud erinevate sõlmjaamade kaudu. AS Tallinna Lennujaama turunduse ja kommunikatsioonijuht Margot Holts leiab, et Praha otseliini lisandumine on Tallinna sihtriikide portfellile suur väärtus.

„Praha on üks kaunimaid Euroopa linnu ning viimastel aastatel on näha ka ärisidemete tihenemist Tšehhi ja Eesti vahel. Seega on meil hea meel tulla oma reisijate soovidele vastu, pakkudes väga oodatud otselendu,“ sõnas Holts.

Eurowingsi lennuk Tallinnas

Lisaks on lennujaamal hea meel iga uue lisanduva lennufirma üle. Läbirääkimised Eurowingsiga kestsid mitu aastat. Hetkel Eesti turul veel vähe tuntud Eurowings kuulub Lufthansa kontserni pakkudes lende ligi 150 sihtkohta Euroopas. Eurowingsi lennukipargis on ligi 100 lennukit ja pea 5000 töötajat.

„Sõltuvalt Praha liini edukusest saame lennufirmaga arutada ka tuleviku plaane. Loodame, et lennufirma näeb võimalust ka teistest sihtkohtadest Tallinnasse liine avada sealhulgas näiteks Saksamaalt, kus neil on suur võrgustik,“ rääkis Holts.

Tallinna lennujaamast saab sel suvehooajal otselennuga lennata enam kui 50 sihtkohta: Amsterdam, Antalya, Ateena, Barcelona, Berliin, Brüssel, Dublin, Dubrovnik, Frankfurt, Gran Canaria, Helsingi, Heraklion, Istanbul, Kopenhaagen, Kuressaare, Khuthaisi, Kärdla, London (Luton, Stansted, Gatwick), Malaga, Milano (Bergamo, Malpensa), München, Nice, Oslo, Paphos, Pariis (Charles de Gaulle, Orly), Rhodos, Riia, Split, Stockholm, Zürich, Tampere, Tenerife, Treviso (Veneetsia), Varssavi, Viin ja Vilnius ning tšarterlendude sihtkohad Antalya, Bodrum, Burgas, Catania, Enfidha, Faro, Funchal, Heraklion, Hurghada, Korfu, Lamezia, Larnaca, Rhodos, Sharm EI Sheikh, Mattala (Sri Lanka) ja Tivat.