Dubrovnik kavatseb võtta kasutusele uued meetmed, et kaitsta oma vanalinna turistirohkuse eest. Lisaks soovib linnapea vähendada kohvri rataste liikumisest tingitud müra munakivisillutisega tänavatel.

Väidetavalt kaebavad kohalikud elanikud, et nad ärkavad keset ööd kohvrite vedamisest tingitud müra peale üles, vahendab Daily Express.

Linn soovib välja töötada süsteemi, mille kohaselt jätavad turistid oma pagasi enne vanalinna sisenemist maha. Kohvri vanalinnas asuvasse majutuskohta toimetamiseks tuleb neil maksta lisatasu. Dubrovniku linnapea on öelnud, et uus meede on turismirohkuse vastu võitlemise algus.

Piiranguid on veelgi

Horvaatia teatas hiljuti ka teistest uutest turistidele suunatud reeglitest, sealhulgas bikiinikeelust ning alkoholi piiramisest. Keeludest üleastujaid on võimalik karistada kuni 4000 euro suuruse trahviga.

Horvaatia suuruselt teine linn Split järgib Dubrovniku eeskuju ja keelab turistidel kesklinnas palja ülakehaga või bikiinides ringi liikuda. Lisaks võivad trahvi saada inimesed, kes kannavad narkootikumide tarvitamist propageerivaid riideesemeid.

Lisaks võivad trahvi saada inimesed, kes soovivad liigselt alkoholi tarvitada. Nimelt võib avalikus kohas nähtavalt purjus olevaid inimesi karistada kuni 4000 euro suuruse trahviga.

Avaliku korra rikkumisteks loetakse ka avalikes kohtades magamist, monumentide otsa ronimist, avalikes kohtades urineerimist, oksendamist ja koolide läheduses alkoholi tarbimist. Narkootikumidega seotud süütegude eest võidakse määrata ka vanglakaristus.