1. Kas standardtuppa beebivoodi lisamine on lisatasu eest? Või on teil eraldi pakkumine beebiga paarile.
Laulasmaa Spa-s majutuvad lapsed vanusega alla 6 aastat tasuta, kas siis tuppa paigaldataval lisavoodil või beebivoodis ning seda toatüübist hoolimata. Oluline on aga beebi kaasatulekust ja eraldi beebivoodi soovist toa broneerimise käigus sellest eelnevalt teavitada — saame teie tulekuks juba pere kõige väiksema magamisaseme teie jaoks mugavalt valmis sättida. Standard klassi toa puhul on aga oluline teada, et tuppa saab paigutada vaid maksimaalselt ühe lisavoodi. Kahe ja enama lapsega peredele pakume suuremamõõtmelisemaid peretubasid, kuhu vajaduse ja soovi korral on ettetellitud beebivoodi samuti tasuta.

2. On teil plaanis rannamaja ja peamaja ühendada? Üsna häiriv on külmal ajal ühest majast teise minemiseks mantel selga panna.
Laulasmaa Spa Rannaresidentsil on suvisel ajal peamajaga eelis just selle eraldatus ja merepoolses toas võimalus nautida merd pea akna all. Aga külmemal ajal on kõikide tubade hinna sisse kuuluv vee- ja saunakeskuse piiramatu külastus tõesti veidi aeganõudvam ja ebamugavam. Seetõttu alustasime möödunud aasta sügisel projekteerimistöid kahte maja ühendava galerii ehitamiseks, mis paraku aga ei ole kõige lihtsam ülesanne, seda just kahe maja väga erineva arhitektuurilise lahenduse ja korruste tasapindade tõttu. Loodame ka ise, et leiame peatselt majade ühendamiseks parima ehitusliku lahenduse, mis loob külmal ajal võrdsed vee- ja saunakeskuse kasutamise võimalused mõlema maja külalistele. Seniks aga kompenseerime Rannaresidentsis majutujaile selle väikese ebamugavuse septembrist maini hotelli peamajast Rannaresidentsi tubade soodsama hinnatasemega.

3. Kas noorematele külastatajele (20-30 a) on teil plaanis ka reede-laupäeva õhtuks midagi pakkuda — tantsuvõimalus vms?
Oma asukoha tõttu — linna läheda, mere ääres, aga samas keset metsa — on Laulasmaa Spa üheks fenomeniks saanud just seda ümbritsev rahu ja vaikus, mida tänapäeva ülikiire elutempo ja kõikjal meid ümbritseva lõputu infomüra tõttu linnahotellidest nii lihtsalt leida ei õnnestu. Just see Laulasmaa rahulikum tempo, mida meist siiski igaüks aegajalt vajab, on toonud meile hulgaliselt kliente, kelle jaoks on see äärmiselt oluline. Seetõttu ei ole me ka püsivalt oma maja tegevustesse ja territooriumile planeerinud suuremat sorti kontserte ja tantsupidusid, elavat meeleolumuusikat võib leida aga igal nädalavahetustel meie a´la Carte restoranist Wicca. Küll aga on traditsiooniks saanud paaril korral aastal tuua hotelli terrassile või suurde saali mõni hea tantsubänd, näiteks Jaanipäeva ajal, suve lõpupidu augustis, samuti on Laulasmaa Spa aastavahetus möödunud alati suurjoonelise galapeo- ja tantsurütmis.

Seevastu suvel võib meie Kohwicca grilliterrassilt leida nädalavahetustel erinevaid DJ-sid ja otse rannaliival paiknev Cooler Rannabaar pakub igapäevaselt (avatud suvel ilusate ilmadega!) Kariibimere rütme. Lisaks korraldab meie hea naaber Lohusalu Sadam (3 km Laulasmaa Spa-st) juba alates maikuust sügise aluseni nii kontserte kui tantsuõhtuid, kuhu kõigile meie maja ööbijaile vahendame nii pileteid kui soovi korral ka edasi-tagasi transporti.

4. Kas üksi kaheses toas olemise eest pean maksma topelt või võimaldate mul üksi seal olla?
Aina enam on selliseid kliente, kes soovivad üksi puhata või siis seoses oma tööalase viibimisega Laulasmaa Spa-s privaatset majutust. Seetõttu on kõige enamkasutatud toatüübi, st kaheinimese Standard klassi toa hinnakirja järgne hind ühe inimese kasutuse korral 10 eurot soodsam. Kui aga olete soetanud majutuse mõne soodus- või eripakkumise ajal, mil toa ostuhind on tavahinnakirjast oluliselt soodsam, siis ühe inimese majutusel kaheses toas lisasoodustust kahjuks enam ei ole.
Erinevate spaapakettide puhul (paketid, mille sisse lisaks ööbimisele, hommikusöögile ning vee-ja saunakeskuse kasutamisele kuuluvad veel näiteks spaahoolitsused ja/või lisatoidukorrad) on aga hinnad alati ühe inimese kohta, arvestusega et klient saabub sama paketi raames koos kaaslasega ja majutub temaga koos kaheses toas. Juhul, kui sellise paketiteenuse ostja soovib tulla ja tuba kasutada üksi, tuleb arvestada 25 eurose lisatasuga.

5. Kuidas suhtute lemmikloomadesse, kas võin võtta kaasa oma väikese koera (Chihuahua)?
Kahjuks on tänapäeval aina enam ja enam inimesi kõikvõimalike ainete, materjalide, toitude ja ka lemmikloomade vastu allergilised. Pisimgi kokkupuude allergiaallikaga võib sellistel inimestel vallandada ootamatu puhangu. Kuna lemmikloomade lõhna ja neist eemalduvaid karvu ei ole hotellitubadest võimalik 100 %liselt eemaldada tavapuhastuse ja –koristusega, vaid see nõuab spetsiaalset süvapuhastust, siis oleme vastu võtnud otsuse, et Laulasmaa Spasse tulles tuleb oma lemmikloomad siiski koju või hoidjate kätte jätta. Loodame väga, et nii, nagu osad külalised jätavad vahel omaette olemiseks pere kõige pisemad koju hoidjate kätte, leiavad ka meie lemmiklooma omanikest külalised oma neljajalgsetele sõpradele enda spaapuhkuse ajaks väärilised hoidjad.

6. Kas on võimalik taastada kohalike elanike SPA külastuse soodustus. Levinud positiivne info tõi kindlasti püsikliente juurde. Nädalavahetuse kuni kl 9 soodushinna kaotamine jätab paljud külastused ära, kuidas kommenteerite?
Meil on väga hea meel, et kohalikud elanikud, eelkõige Laulasmaa külaelanikud, on meid taasleidnud, külastades usinasti nii meie vee- ja saunakeskust, samuti meie erinevaid söögikohti. Tänu ümberkaudsetele elanikele oleme saanud hulga toetajaid ja uusi püsikliente. Seetõttu oleme Laulasmaa küla elanikele vastutasuks teinud vee- ja saunakeskuse kasutuse argipäeviti enne tööpäeva algust 7-9 võimalikuks eriti hea ja kuni kella 16-ni väga soodsa hinnaga. Soodustuse saamiseks tuleb esitada Laulasmaa Spa külaelaniku kaart, mida saab meie käest taotleda koos oma elukoha tõendusega meili teel sales@laulasmaa.ee. Laupäeviti-pühapäeviti siiski külaelanike vee- ja saunakeskuse soodushind ei kehti, kuna siis on hotellis väga palju külalisi, kellele peame tagama toa hinna sisse alati kuuluva piiramatu vee- ja saunakeskuse kasutuse. Lisaks soodsale vee- ja saunakeskuse kasutusele annab aga Laulasmaa külaelaniku kaart 10% soodustust ka meie toitlustuskohtades ja seda nädalapäevast sõltumata.

7. Millised on Laulasmaa spa arengusuunad, kuidas eristute teistest spaadest?
Laulasmaa Spa eesmärgiks on olla Eesti 3 parima spaahotelli hulgas, seda eelkõige kliendi rahulolult, aga ka finantstulemustelt. See eesmärk paneb ka paika meie lähituleviku arengusuunad, seda nii majasiseselt, kui ka otseselt tarbijale suunatud tegevustes.

Tänane teadlik klient väärtustab oma aega enam kui iial varem, seetõttu kolib aina enam ostusooritusi just interneti keskkonda. See on põhjus, miks meie edasimüüjate võrk areneb enamjaolt just interneti broneerimissüsteemidesse ja seda üle maailma. Samuti oleme arendamas nii uut kodulehekülge koos uue tellimiskeskkonnaga, aga ka broneerimissüsteemi. Praegune klient hindab ka head ja professionaalset teenindust, seega on meie kindel arengusuund aina enam panustada oma töötajatesse ja töökeskkonda — lähiaastatel on meie meeskonnaliikmeid ootamas rohkem praktilisi koolitusi ja väljaõppeid, lisaks otseselt oma tööga seotud motivatsioonisüsteeme. Oleme sellega õigel teel, sest 95% meie külastajatest annavad meie teenindusele oluliselt üle keskmise kõrgema hinnangu. Klient eelistab kriiskavale luksusele pigem hubasust ja soojust, mida pakub talle teda ümbritsev keskkond. Seetõttu alustasime juba möödunud aasta detsembris hotelli numbritubade uuendamist ja värskendusi, mis peaksid peamajas lõpule jõudma veel suve hakul.

Uue ilme saavad nii senini tagasihoidlikud Standardklassi toad, kui ka loodusesse sobituv luksuslikum saunaga Sviit. Täiesti uue näo saab ka Rannaresidentsi, ilmselt Eesti ühe parima merevaatega privaatne tornisaun, kui ka erinevad ühiskondlikud ruumid hotelli peamajas. Kui leiame mõistliku lahenduse kahe maja — hotelli peamaja ja Rannaresidentsi ühendamiseks, saavad juba ülejärgmisel aastal ka Rannaresidentsis ööbijad hommikumantlis ja välisõue läbimata mugavalt spaasse jalutada. Kõikide hoonetes tehtavate muudatuste tegemisel järgime printsiipi — meie hotelli keskkond peab olema loodusesse sobituv, mugav, hubane, puhas ning värske.

Eraldi arengusuund on aga Laulasmaa Spa toitlustuskohad, mille pärl on loomulikult möödunud aastal Eesti restoranide paremusjärjestuses 13. Koha saavutanud restoran Wicca. A´la carte restorani “noorem vend” kohvik Kohwicca, samuti selle suvine grillterrass järgivad kõik koos Wiccaga ühte selget joont — puhas ja värske, võimalikult Eestimaine tooraine, peab jõudma peale selle valmistamist taldrikul ilustatud kunstiteona teie lauale. Seda kõike koos õige joogivaliku ja laitmatu teenindusega. Oleme võtnud oma missiooniks muretseda ka meie põhjamaise kokakunsti arendajate järelkasvu eest, seetõttu kohtab meie köögis tihti alles koolis käivaid koka-praktikante, kelledest tublimad koolilõpetajad on leidnud meie juures ka endale püsiva töökoha. Väliste muudatuste plaanis on ka suvise grillköögi ja ka Cooler Rannabaari laiendused, samuti oma ürdiaia laiendus.

Spaa osas on aga aastajagu juba olnud edendamisel koostöös prantsuse spaakosmeetikatootjaga Phytomer Laulasmaa Mereline spaa, kus kõikide hoolitsuste baaskomponendid on pärit just merest. Kuna Phytomeri laboratooriumid on pidevas arengus, siis merelisi hoolitsusi naistele, meestele ja isegi lastele lisandub jätkuvalt ning meie professionaalsed töötajad läbivad püsivaid täienduskoolitusi. Sisekujunduslikud ja ehituslikud muudatused on püsiv tegevus ka spaas  — juba kevade lõpuks avame spaakorpuses uue ilusalongi ja mugava ooteruumi. Kõikide plaanide täitumisel jõuab muudatuste aeg suve teisel poolel ka kindlasti veekeskuse kätte.

Kokkuvõtteks võib öelda — me hoolitseme selle eest, et Laulasmaa Spa oleks pidevas liikumises ja arengus parema teenuse ja teeninduse suunas. Kliendi korduskülastusel peab kõik olema sama hea ja veelgi parem, kui möödunud korral!

Kui aga nüüd eristumisest rääkida, on meie loetelu pikk! Meie asukoht on ainulaadne — pealinnast vaid paarikümne kilomeetri kaugusel asub 150 hotellitoa, suure spaa- ja konverentsikompleksiga hotell, mille välisuksest on vaid 200 sammu läbi männimetsa privaatse, lumivalge liivaga rannani! Laulasmaa Spa restoran Wicca on tunnustatud 2013 a parimaks spaahotelli restoraniks (Eesti restoranide paremusjärjestuses 13.koht). 9 seminari- ja konverentsisaali suurim ruum mahutab kuni 480 inimest. Täpiks i-le on meie vee- ja saunakeskuse väga soe vesi, kus veetemperatuur on kõrgeim — kuni 34 kraadi.

Seda, et oleme oma tegemistes ja arendustes õigel teel, kinnitab kõnekas fakt — 2013 aastal valis kõikidest Eestimaa spaadest kõige enam eestimaalasi oma spaapuhkuse kohaks just nimelt Laulasmaa Spaa (aluseks Eesti Spaaliidu rahvuste statistika).

8. Kas suvel on teil plaanis ka veega seotud aktiivtegevusi suurendada (paadisõit, veesuusad)?
Laulasmaa Spa mererannas on juba 3 suve olnud võimalik omandada surfikoolitust, mida korraldab meie hea partner Surfiklubi. Paljudele võimalikele veetegevustele on aga takistuseks suhteliselt madal ja ka kivine lahesopp, mis vastupidiselt ujujatele, eriti lastega peredele aga vägagi meelepärane. Uue suvehooaja eel on siiski hulgaliselt uusi ideid ja plaane, mis meie lahe iseärasustega sobivad ning ühtlasi aitavad hotelli külalistele pakkuda mitmekesist tegevust ka mererannas. Seega on selleks hooajaks planeeritud lisaks purjelauale ka kajakid, SUP lauad, skimboardid noortele jne. Samuti on plaan taaselustada FirmaSurfi üritusteseeria, mis on suunatud ettevõtetele ja mis oleks meelelahutuslik alternatiiv tavapärastele suvepäevadele. Loodame vaid, et selle aasta suvi tuleb sama ilus ja soe kui möödunud, mis on peamiseks aluseks kõigi plaanide elluviimisel.

9. Käisin teie spaas sügisel ja minu arvates oli vesi basseinis liiga külm — kui soe/külm on vesi ja kas vastab kõik nõuetele?
Mul on siiralt kahju, et teie jaoks tundus sügisesel külaskäigul meie vee- ja saunakeskuse basseinide vesi jahe. Võin kindlalt väita, et Laulasmaa veekeskuse basseinide veetemperatuur on Eestimaa spaade kõrgeim. Normtemperatuuriks on spaade basseinides 27C, kuid meie basseinide püsiv temperatuur on 30 kuni isegi 34 kraadi, sõltuvalt kas tegemist on ujumise-, või lastebasseiniga.

See on ka põhjuseks, miks meie veekeskust külastavad väga meelsasti just pered koos imikute ja väikelastega, pelgamata nende külmetumist. Erandiks on aga saunade osas paiknevad värskendavad mullivannid, kus veetemperatuur on vahemikus 25 — 27C. Samuti välibassein, kus ka krõbedama talveilmaga on veetemperatuur 25C, kuid arvestades selle kõrval olevat väli puuküttega sauna, on selle 100 kraadisest leilist sinna hüppamine sama hea nagu vanni. Seega soovitan siiralt tulla uuesti proovima, et saaksite ise veenduda, et meil on soe. Ilmast ja aastaajast sõltumata.

10. Mu vanemad on aktiivsed pensionärid, tahaks neid pulmaaastapäeval üllatada — mis paketti soovitate?
Kindlasti julgeksin soovitada meie Seeniorite paketti, mis on spetsiaalne 5-päevane pensionäridele suunatud eritoode ettemääratud kuupäevadel sügis-talv-kevadperioodil. See on aeg, mil kuskil aiamaal toimetada ei saa ja vanema põlvkonna tegemised on pigem tubast laadi.

Seeniorpaketi viie spaapäeva sisse mahub 4 ööd majutust Standardklassi toas, piiramatu vee- ja saunakeskuse kasutus, hommikumantlid toas, hommiku- ja ka õhtusöögid restoranis, grupis vesivõimlemised, kõnnikeppide laenutus ja 8 spaahoolitsust kogu perioodi kohta. Lisaks toimub alati spetsiaalne koolitus tervislikust hingamisest ja lõdvestumisest ning isemeisterdamise töötuba (erinevatel kuupäevadel erinev teema!) koos juhendajaga. Sel kevadel toimub veel kaks rühma — 09.-13. märtsil ja 13.-17. aprillil.

Omamoodi sotsiaasest kohustusest ja austusest Eesti vanema põlvkonna vastu, kelle vahendid puhkuseks on võrreldes muu Skandinaaviaga pahatihti suhteliselt kasinad, oleme püüdnud hoida Seeniorpaketi hinna võimalikult madala — hetkel kehtiv soodushind selle kevade kahele grupile on vaid 199€ (5 päeva normaalhind 312€) inimese kohta. Seega on antud teenuse sisu ja hinna suhe kindlalt teenuse sisu kasuks. Usun kindlalt, et kui otsustate selle paketi kasuks, mäletavad teie vanemad oma pulmaaastapäeva ja sellist kingitust siira tänutundega veel väga-väga kaua.

Kellele aga pakutud kuupäevad ei sobi või kel pole siiski võimalik nii mitmeks ööks kodust lahkuda, pakuksin alternatiiviks meie tavapärast Tervisepaketti, mille kohaleoleku pikkuse saab ise valida, ning mille hinna sisse kuulub lisaks tavapärasele (majutus, vee- ja saunakeskuse kasutus, hommikusöögid) ka kaks spaahoolitsust hinnaga alates 65€ öö 1 inimene. Täpsemat infot meie pakettide kohta leiate meie koduleheküljeltwww.laulasmaa.ee, aga ka telefonil 6870800

11. Eesti spaade probleem on puhtus ja olematu külastajate jalgade kontroll ( jalaseened, konnasilmad, soolatüükad). Julgen väita, et eesti spaades levivad mitmed haigused. Kas ei oleks mõistlik kehtestada rangemad reeglid spaade külastamiseks ?
Eesti spaade veekeskustele on Eesti Vabariigi Terviseameti poolt seatud väga ranged nõuded. Saastumise vältimiseks on vesi pidevas tsirkulatsioonis, voolab basseinist läbi liivafiltrite balansspaaki, sealt läbi liivafiltrite basseini tagasi. Filtreid pestakse iga 24 h tagant.

Iga basseinikasutaja kohta päevas lisatakse värsket vett, mille üle peetakse arvestust veemõõtja näitude ja tegeliku basseinikasutajate arvu abil. Basseinivee töötlemiseks kasutatakse mitmesuguseid desinfektsioonivahendeid, Eestis on kõige levinum kloori kasutamine. Kolm korda päevas kontrollitakse basseinivee vaba ja seotud kloori sisaldust, samuti vee pH taset, hägusust ja temperatuuri, vastavalt sellele lisatakse desinfektsioonivahendeid.

Kord kuus võtab Terviseamet basseinivee proovi ja teostab laboratoorsed uuringud, kõik näidud peavad vastama Eesti Vabariigis kehtivatele piirnormidele. Kui peaksid ilmnema haigust tekitavad bakterid, siis seda ei ole võimalik varjata, need tulevad laboratoorse analüüsi käigus välja.

Kõikides Eesti spaades on kehtestatud külastajatele hea tava reeglid, mis on kirjas nii kodulehel, kui veekeskustes kohapeal. Kõik Eesti spaad nõuavad, et nendest reeglitest kinni peetakse.

12. Ei ole Laulasmaa elanik, kuid külastasin teie spaad varasemalt nädalavahetusel soodusajal. Nüüd on hind küllaltki soolane, kvaliteet näiteks pesemis- ja riietusruumide puhtuse ja värskuse osas jätab aga soovida. Pesemisruumides pole rätikutele piisavalt nagisidki, korduvalt leidsin oma rätiku põrandalt. Praeguse hinna eest valin kindlasti mõne teise koha, ehkki pean pikema sõidu tegema. Kuidas kommenteerite, millal kvaliteet hinnale järele jõuab?
Meie puhastusosakond annab igapäevaselt endast parima kogu kompleksi puhtuse nimel. Seda ka nädalavahetustel, mil tihtipeale hotellis täismaja, lisaks sadu mujalt saabunud vee- ja saunakeskuse külastajaid. Ei saa välistada, et sellistel päevadel on tippajal koristajate puhastusring suure rahvahulga tõttu pikem. Seetõttu on mul siiralt kahju, kui olete sattunud kogema meie veekeskuses teie jaoks ebapiisavat korda. Teenuse kvaliteet on meile äärmiselt oluline, mis on ka põhjuseks meie pidevale basseinide, saunade ja üldruumides parenduste tegemiseks vastavalt vajadusele ja nende amortiseerumisele.

Asjaolust, et rätikute nagisid võiks olla rohkem, oleme teadlikud. Kindlasti plaanime järgmise sanitaarremondi ja parenduste käigus leida uusi lahendusi ja lisakohti, kuhu kliendid oma rätikud ja kaasavõetud tarbeid saaks mugavamalt jätta nii, et see ei häiriks ühtegi teist kaaskülalist. Mis puudutab aga vee- ja saunakeskuse piletihinda, siis soodsama pääsme saab lunastada argipäeviti, mil eriti soodne hind kehtib päeva esimeses pooles. Meie hinnatase jääb kindlasti Eesti veekeskuste keskmise taseme juurde (sõltuvalt päevast ja kellaajast 4-15€ inimene), milles sisaldub kuue basseini ja 4-6 sauna (vastavalt külastuse kellaajale) 2-tunnine külastus. Loodan väga, et teie järgmine Laulasmaa Spa vee-ja saunakeskuse külastus saab olema meeldiv ja meeldejääv.