IIZI kindlustusmaakler on suurim kindlustusvahendaja Eesti kindlustusturul.
IIZI kaasaegne infosüsteem võimaldab pakkuda klientidele kiiret ja laiavalikulist kindlustusteenust. IIZI on ainus kindlustusmaakler Eestis, kelle kodulehel on võimalik võrrelda erinevaid kindlustuspakkumisi ning endale sobivaim kohe ka poliisiks vormistada.
IIZI kodulehel www.iizi.ee saab kiirelt arvutada ja sõlmida liikluse-, kasko-, reisi- ja kodukindlustuse poliise. Muude toodete osas tuleb ühendust võtta IIZI klienditoega numbril 16660 või info@iizi.ee.

1. Kas mul on vaja reisikindlustust kui mul on olemas Euroopa ravikindlustuskaart?
Soovitame alati reisile minnes sõlmida reisikindlustuse, isegi kui reisijal on olemas kehtiv Euroopa ravikindlustuskaart ning reis ei pruugi olla välja poole Euroopat. Euroopa ravikindlustuskaart annab küll õiguse vältimatule arstiabile välismaal, kuid seda sihtkohariigi seadusandluse järgi. Ravikindlustuskaart tagab arstiabi võrdselt kohalikega, st katab küll need ravikulud, mis on ka kohalikele elanikele hüvitatav kohaliku ravikindlustuse seaduse järgi, kuid visiiditasu, haigla päevaraha jms ning vajadusel transporti koju tagasi, ei kata. Üldjuhul tasubki reisikindlustus omavastutustasude ja riikidevahelise transpordi eest.

2. Kui pikalt ette tuleb reisikindlustus osta?
Reisikindlustuse poliisi võib sõlmida kohe peale reisi broneerimist/ostmist. Vastavalt tingimustele hüvitatakse kõik ootamatud ja ettenägematud sündmused, mis ei ole tingimustega välistatud, mis tähendab, et täna poliisi sõlmides ei saa Te teadlik olla tulevikusündmustest ning kui peaks ilmnema ootamatusi enne reisi algust, on kindel, et reisile tehtud kulutused ka korvatakse.

Kindlustust sõlmides tuleb tähelepanelik olla seltside erinevusele reisitõrkekindlustuse algusega- enamasti on reisitõrkel viiteaeg 72 h. Seega minimaalselt kolm päeva enne reisi algust tuleb sõlmida kindlustuspoliis koos reisitõrke kaitsega.

3. Kas lapse (5 a) reisikindlustus on kõrgem kui täiskasvanul? Millist kindlustust soovitaksite lapsega reisivatele täiskasvanutele (ema, isa + 5 a laps).
Lapsega reisimisel soovitame kindlasti valida juurde reisitõrge. Vastav kaitse hüvitab reisi maksumuse perele (ema, isa ja lapsed) kui üks reisijatest ootamatult haigestub. Poliisile märgitakse kindlustuskaitsed isiku kohta ning need on samad kui täiskasvanutel. Kindlustusmakse on seltsiti erinev- mõnel on soodsam kui täiskasvanud reisijal, mõnel vastupidi. Kindlustusmaksete erinevust täiskasvanu ja laste lõikes saab võrrelda IIZI kodulehel.

4. Kui jään 1 päev enne reisi tõsiselt haigeks ja mul on täisreisikindlustus tehtud, kas siis hüvitate terve reisi maksumuse?
Kui reisikindlustuse poliis on ostetud õigeaegselt ja valitud ka reisitõrkekindlustus ning tegemist on ootamatu haigestumisega, tuleb pöörduda esimesel võimalusel arsti poole. Arst väljastab vastava tõendi. Arstitõendi alusel hüvitatakse reisile tehtud reaalsed kulutused kuni poliisil märgitud reisitõrke hüvitislimiidini.

5. Kui reisil olles juhtub õnnestus alkoholi joobes olles, kas siis kehtib kindlustus?
Alkoholijoove ei ole aluseks kindlustushüvitise väljamaksmisest keeldumiseks, küll aga vaadatakse täpsemalt juhtumit. Kui isik ei ole ise tekkinud vigastustes süüdi (ootamatu kallaletung, liiklusõnnetus vms), siis kuulub kahju hüvitamisele. Kui isikule tekkinud vigastused on otseses seoses isiku joobes olekuga- ebaadekvaatne käitumine- on seltsil õigus hüvitise maksmisest keelduda.

6. Kuidas tõestada esemete vargust, kas esemed tulevad kuidagi deklareerida?
Pagasi varguse/kahjustumise korral tuleb kahjuavaldusele märkida kahjustada saanud esemete loetelu. Varguse korral tuleb kindlasti esitada avaldus politseisse, kus märkida varastatud esemed.

Hüvitise taotlemisel on seltsil õigus küsida täiendavaid dokumente/ostutšekke.

7. Kui suur on õnnetusega lõppevate/kindlustusjuhtumitega reiside osakaal?
Täpne kahjustatistika on enamasti ikka vaid ettevõttesiseseks kasutamiseks. Seltside üldist kahjusust toote/ettevõtte lõikes ja väljamakstud kahjude hüvitise kogusuurust saab lugeda Statistikaameti kodulehelt.

8. Mis on omavastutus?
Omavastutus on summa, mis kahju korral jääb kahjusummast kliendi kanda. Summalist omavastutust kohaldatakse pagasikindlustusele ja mõnel seltsil ka meditsiiniabile, ajaline omavastutuse määr on reisitõrke ja pagasi hilinemise korral.

9. Kui ma reisin Aasia riikidesse, teen seal endale tattoo ja see läheb mädanema — kas siis reisikindlustus korvab ka selle?
Vastavalt kindlustustingimustele peab olema tegemist ootamatu ja ettenägematu sündmusega. Antud juhul on tegemist tahtliku ja teadliku tegevusega, mille teostamisel peab isik arvestama võimalike tagajärgedega.

Siiski käsitletakse kõiki kindlustusjuhtumeid juhtumipõhiselt. Kui peaks selguma, et tegemist on isikule eluohtliku terviserikkega, hüvitatakse kulud isiku elu päästmiseks.

10. Enne reisi ei jõudnud ma reisikindlustust teha, kas saan ma selle teha ka reisi 1 päeval, olles juba Eestist eemal?
Kindlustus tuleb sõlmida enne reisi algust ja Eestis viibides. Juba välismaal olles on võimalik reisikindlustust sõlmida ainult kindlustusseltsiga erikokkuleppel.

11. Kas kindlustus kehtib ka Egiptuse kõhutõvede korral, olen kuulnud, et arst on seal väga kallis?
Meditsiiniabi hüvitab kõik tervisega seotud ootamatud ja ettenägematud juhtumid, sealhulgas ka kõhuhädad. Terviserikke korral tuleb kindlasti pöörduda arsti poole. Alati tuleb eelistada riiklikke haiglaid/raviasutusi, raske terviserikke korral tuleb valida siiski lähim raviasutus (võib olla ka erahaigla). Kulud meditsiiniabile hüvitatakse vastavalt kuludokumentidele kuni poliisil märgitud kindlustussummani.

12. Reisitõrge: lennuk hilineb vahepunkti ning lennukompanii täidab seejuures oma kohustused ööbimise ja järgmisele lennule paigutamise osas, mis toimub alles järgmisel päeval. Reisijal on vajalik olla sihtpunktis aga veel samal päeval. Kas reisikindlustus korvab vahepunktist teis(t)ele lennufirma(de)le ostetud piletid, et jõuda õigeks ajaks lõpp-punkti?
Sellele küsimusele on raske anda ühest vastust. Kõik oleneb konkreetsest juhtumist (nt mille tõttu toimub hilinemine) ning enne piletite ostmist soovitaksime kindlasti võtta ühendust kindlustusandjaga veendumaks, kas kindlustusandja seda kahju Teile hiljem korvab.

13. Reisitõrge Tallinn-Helsinki Vantaa: enamike kindlustusfirmade poliisides on märge, et ei korvata tiiburite hilinemise (ärajäämise) tõttu tekkinud reisitõrget. Samuti on nõutav ümberistumisteks vajalik miinimumaeg. Milline on vajalik miinimumaeg liiniLAEVAGA + buss/takso Helsinki Vantaa lennujaama jõudmiseks, et kindlustus võimalikku hilinemist korvaks? Kas ilmastikuoludest tingitud liiniLAEVA hilinemine ja sellest tekkinud reisitõrge on kompenseeritav? Milline on miinimumaeg transiitlennujaamas ümberistumiseks, et võimaliku hilinemise korral reisikindlustus seda kompenseeriks?
Tiiburlaevu ei peeta väga kindlaks transpordivahendiks, kuna nende liikumist ja sõidugraafikut mõjutab oluliselt rohkem faktoreid kui suuri laevu. Reisitõrge on kehtiv kui hilinetakse lennule regulaartranspordivahendi hilinemisel.

Reisikindlustuse poliisi sõlmimisel tuleb lugeda tingimustest, milliseid transpordivahendeid loetakse regulaartranspordivahenditeks, seejärel saate valida sobivaima kindlustusandja. Kindlustusandjad ei ole tingimustes määratlenud, kui palju tuleb varuda aega regulaartranspordiga lennujaama jõudmiseks. Kindlasti ei tasu lennujaama jõudmist planeerida viimasele minutile, et iga väiksem tõrge Teid lennust maha jätab. Kui Te hilinete oma lennule regulaartranspordi hilinemise tõttu, siis on kindlasti vaja esitada kindlustusseltsile tõend hilinemise kohta. Selle punkti alt hüvitatakse üldjuhul hilinemised, mis on tekkinud ilmastikuolude, tehnilise rikke või regulaartranspordi sattumisel liiklusõnnetusse.

Lendude vahel tuleks ümberistumiseks arvestada vähemalt 2 tundi.

14. Miks ma peaksin valima just Iizi kindlustuse?
IIZI näol on tegemist kindlustusmaaklerfirmaga, kes vahendab erinevaid kindlustusseltse. IIZI ise kindlustuskaitset ise ei paku. Kindlustusmaakleri ülesandeks on leida sobivaim lahendus igale kindlustust soovivale isikule — sobiv lahendus kaitsete ja hinna suhtes. Maakleri kasutamine hoiab kokku palju aega- vahendame enamikke Eesti turul olevaid kindlustusfirmasid ja seetõttu ei pea kindlustaja pöörduma iga seltsi poole eraldi.

15. Kui soovin minna ümbermaailmareisile, kas ka sellele pakute täit kindlustust?
Kindlustuspoliise saab sõlmida maksimaalselt üheks aastaks. See tähendab, et võite viibida välismaal järjest 365 päeva. Piirkonnaks tuleks valida antud juhul kindlasti Kogu Maailm. Mõnedel seltsidel on vastavalt tingimustele teatud riigid välistatud ehk nendes riikides kaitse ei kehti. Näiteks AIG ei paku kaitset Kuubal. Kui on teada täpne marsruut ja tegevus reisil (kas liigutakse mööda avamerd või reisite lennukiga, kas tegeletakse mõne spordiala või mõne muu ekstreemse tegevusega), saame leida sobiva lahenduse, mis kaitseks nii tervisega seotud juhtumeid kui ka soovi korral saame lisada reisitõrke ja pagasi kaitse.

Jaga
Kommentaarid