Novatoursi müüginumbrid näitavad, et sel aastal on inimesed väga pikalt suviseid reise ette planeerima hakanud - võrreldes eelmise aasta sama ajaga on kiiremate broneerijate arv kasvanud ligi 12%.
TEZ Touri turundusjuht Svetlana Vertjanova ütles, et traditsioonilistest sihtkohtadest on endiselt mitte lihtsalt populaarsed Kreeta ja Bulgaaria, vaid need reisid on paljudeks kuupäevadeks juba praegu välja müüdud.

Suurimad magnetid: Kreeka saared, Bulgaaria, Horvaatia

Veebruari esimesel nädalal lisas Novatours suurenenud nõudluse tõttu suviseid lisalende Rhodosele ja Bulgaaria suunal Burgasesse. Kokku lisandus 2225 lennukohta. Nõudlus reiside järele on endiselt hea ja hetkel näeb reisikorraldaja huvi kasvu nii Kreeka kui ka Bulgaaria sihtkohtade osas.
“Rhodose suunal on planeeritav kasv võrreldes eelmise aastaga ligi kaks korda,” ütles Novatoursi tegevjuht ja juhatuse liige Andree Uustal. “Burgase suunal on aastane kasv ligi 35 %. Koos Varnase lendudega peaks kogu Bulgaaria hooaja aastane kasv tulema ligi 30%.”
Aurinko näeb sarnaseid trende.
“Praegu tundub, et populaarseimateks on osutunud Kreeka kuurordid – Rhodos, Korfu. Itaaliast kindlasti Rimini piirkond ning endiselt on väga populaarne ka Horvaatia,” ütles Ivi Kallas Aurinko reisibüroost. “Uutest sihtkohtadest on hetkel populaarseimad Horvaatia uued kuurordid Pula ja Rovinji.”

Burgas. Foto: Wikimedia

Sama meri, uued kohad
Traditsiooniliselt populaarsete sihtkohtade kõrval katsetavad reisikorraldajad aga ka uute puhkusepaikadega Vahemere ääres.

Peloponnesose poolsaar, nii Novatoursi kui ka TEZ Touri uus sihtkoht, pakub põnevaid seiklusi ja avastamisrõõmu, ühendades endas looduse ilu ja rikkaliku ajaloopärandi. Uustal tõi poolsaare magnetitena välja liidsete linnade varemed, ainulaadsed asulakohad, imetlusväärsed kindlused ning kaunid vaated, mida pakub loodus - imeilus rannikumaastik, sillerdav meri ning maalilised mäed meelitavad reisihuvilisi kõikjalt maailmast. Puhkus Peloponnesosel sobib igale reisijale – nii lastega peredele kui ka romantilistele paaridele, on Vertjanova veendunud.

Zakynthose saar, kuhu Novatours septembrist alates puhkusereise pakub, paistab silma hämmastava looduse, pikkade ja pehmete liivarandade ning mugavate linnakestega, sobides hästi nii perepuhkuseks kui romantikat ihkavatele paaridele, aga ka neile, kes otsivad erksaid seiklusi. Zakynthos on Joonia mere üks kauneimatest ja populaarseimatest saartest.

Aurinkol on sel hooajal plaanis mitu uut sihtkhta - Preveza piirkonda on koondunud Kreeka lääneranniku kolm pärli : Lefkada , Parga ja Sivota. Sealt leiab Kreeka kaunimad rannad, võimaluse nautida kohalikku ja ehedat kreekapärast elustiili ning põneva ekskursiooniprogrammi.
Lisaks pakub reisikorraldaja juba hästi tuntud Horvaatiasse kaht uut kuurorti : Pula ja Rovinjit - rikkumata looduse, puhta ja kirka veega rannade ning sõbralike inimestega mõnusat atmosfääri.

Lõuna-Itaalia piirkonda Campaniasse pakuvad tänavu reise nii Novatours kui TEZ Tour, otselennud toimuvad Napolisse, mille lähedale jääb Amalfi rannik, Sorrento ja Ischia saar.
See piirkond suurte kontrastide kants: alates piirkonna kärarikkast pealinnast Napolist kuni püstloodis kaljude ja nendel asuvate villadega hingematva Amalfi rannikuni. Pea iga vaade Campania rannikulinnakestest sobib piltpostkaardiks. Tänu pehmele kliimale, ranniku ilule, rikkale ajaloole, kunstile ja muidugi legendaarsele toidukultuurile on see piirkond igati muljetavaldav.

Napoli. Foto: Wikimedia

Hästi unustatud vanad

Aurinko pealtnäha uute shtkohtades hulgas on ka paar „ hästi unustatud vana” ehk et väikese pausi järel on Aurinko reisijate uut huvi näes taas oma reisivalikusse võtnud Vahemere suurima saare Sitsiilia, Kreeka lummavad saared Zakynthose ja Santorini ning Portugali paradiisisaare Madeira .

Eestlased Türgit ei pelga

Eesti suurematest päikesereiside korraldjatest ei tee seni väga populaarsesse Türgisse reise Aurinko. Türgi kuurordid on jäänud üsna tühjaks - turism Türgis on olnud keerulises olukorras juba mõnda aega ning valusaima löögi sellele andis Venemaa keeld rühmareiside korraldamisele Türki möödunud aasta novembris, pärast seda, kui Türgi tulistas väidetava õhuruumi rikkumise tõttu alla Vene lennuki Su-24.
Eesti reisikorraldajad nendivad, et peamiselt Vene meediat tarbivaid kliente on see kindlasti mõjutanud otsustama mõne teise sihtkoha kasuks, ehkki Türgi kuurordid on jätkuvalt turvalised ning väga head hinna ja kvaliteedi suhet pakkuvad.
Novatours hakkab reise korraldama kaunisse Bodrumisse, TEZ Tour kinnitab, et Türgi on jätkuvalt väga populaarne just lastega perede hulgas.
Samas ei ole märgata hinnalangust Türgi hotellides – ent võib olla väga kindel, et kaunid rannad on sel aastal sama raha eest väga palju privaatsemad ning rahulikumad.