Aktiivne puhkus lumistel mägedel sportides

Talvespordi nautimine mägedes on paljudele eestlastele iga-aastase puhkuse eesmärgiks. Kuna Eestis kõrged mäed puuduvad, minnakse sageli talverõõme nautima välisriiki. Sellised reisiplaanid, mis on seotud talispordiga, on aga keskmisest kõrgema riskiga ja vajavad kindlustamisel kõrgendatud tähelepanu.

Suusa- ja lumelauareisid on iseloomult aktiivsemad ning kõige tavapärasemast reisikindlustusest jääb seetõttu väheks. Aktiivne spordipuhkus eeldab spordikaitse lisamist, samuti tasuks kaaluda ka teisi lisakaitseid (vastutuskindlustus, spordivarustuse kindlustus). Kui on plaan tegeleda ekstreemsema spordiga või minna märgistamata radadele suusatama, siis kõik kindlustuskaitset sellele ei paku ja eelnevalt oleks vajalik kindlustusandjat teavitada.

IIZI reisikindlustuse spetsialist paneb südamele, et ka aktiivse puhkuse korral tuleks meditsiiniabi kaitse väga kriitiliselt määrata, sest tõsise õnnetuse korral võivad kulutused olla suured. Meedias on olnud korduvalt lugusid juhtumitest, kus 30 000-eurosest kaitsest ei ole piisanud. Näiteks olukorras, kus abivajaja tuleb otse suusamäelt helikopteriga raviasutusse või hiljem Eestisse transportida.

Rahulik puhkusereis, rannaliiv ja päike

Ka rahulikul puhkusereisil võib ette tulla erinevaid põnevaid harrastusi, mida esimese hooga ei oska kindlustamise riskideks pidada. Näiteks on tavapärane, et minnakse matkama või hoopis sukelduma (spordi lisarisk). Seetõttu tuleks hoolega läbi mõelda kõik tegemised puhkusereisil ja veenduda, et kindlustus vastab reisiplaanidele.

Kui puhkus viib Sind pisut eksootilisemasse kohta, peaks kindlasti olemas olema meditsiiniabikindlustus mõistlikus summas. Soojad kohad võivad endaga kaasa tuua näiteks päikesepiste, erinevad mürgitused ning sealsed putukad ja loomad võivad olla ohtlikud. Soe sihtriik ning kuumus annavad võimaluse erinevate tervisemurede väljalöömiseks, nagu südame rütmihäired või kõrgenenud vererõhk.

IIZI reisikindlustuse spetsialist rõhutab, et ükskõik missuguse iseloomuga reisile minnakse, tuleks reisikindlustus teha kohe, kui plaanid paigas, et vältida lisakulusid, mis juba enne reisi tekkida võivad. Tõsisemate juhtumite kulud kaugetes riikides võivad küündida ka 100 000 euro kanti ning raviarvete suurus on riigiti erinev. Näiteks tuleb ühes riigis kõhuviiruse ravi eest tasuda 50 eurot, teises aga 500 eurot.

Reisikindlustus on Sinu valik! Võrdle erinevaid pakkumisi: www.iizi.ee

Jaga
Kommentaarid