Transpordi ootamise peale kuluv aeg, rääkimata sõitmisest, on üldjuhul see aeg, mis ei sõltu absoluutselt sinust — juba rongis või lennukis istudes ei saa sa seda kiiremini liikuma panna. Niisiis jääb sinu ülesandeks aega vaid targasti kasutada.

Lae sülearvutisse või telefoni mõned filmid, tõmba muusikat või inspireerivaid loenguid ja kõnesid, mida saad ükskõik mis hetkel klappidest kuulata. Eestlasena soovitan muidugi „Ööülikooli“ loenguid — aeg lennujaamas võib osutuda ääretult harivaks! Kui oled keelehuviline, siis haara kaasa teatmik või lae alla äpp, mille abil sihtriigi keelega juba varakult tutvuda.

Kõrvaklapid tasub kaasa haarata igal juhul — loengud, muusika ja kõned aitavad alati aega sisustada, lisaks saad muusika abil end vajadusel muust mürast ja maailmast ära lõigata ning kergemini lõõgastuda. Foto: Madle Timm

Kirjuta päevikut. Paljud meist pole pärast kooli lõpetamist ja kirjandite ning esseede meenutamist juhtunud paberile enam midagi käsitsi kirjutama. Teaduslikult on aga tõestatud, et enda emotsioonidest ja tähelepanekutest kirjutamine on teraapiline, pealegi jääb see sulle vahvaks mälestuseks. Märgi üles olulisi detaile, kritselda paberile toredaimad seigad. Joonista enda vastas istuvat toreda ninaga vanameest, visanda lennukist avanevaid pilvemere vaateid.

Kui käeline ülestähendamine pole päris sinu teema, siis tee hoopis reportaaže — pane telefon lindistama ja anna aru, mida näed või mida juba kogenud oled, millised on edasised plaanid. Või valmista lausa terve podcast. Kui sa ise seda hiljem kuulata ei taha, siis sinu lapselapsed vast ikka!

Võta kaasa raamat või e-luger. Tõmba end pinginurgas kerra ja loe mõnuga.

Kui lennujaama poodidest tüdimus peale tuleb, täidavad ooteaja hästi raamatud - peaasi, et suures hoos sihtkoht meelest ei läheks! Foto: Madle Timm

Kui oled käsitööhuviline, siis võta kaasa oma näputöö — punu, koo või heegelda.

Arenda oma kujutlusvõimet. Üks minu lemmiktegevusi lennujaamades on inimeste jälgimine (viisakuse piires muidugi). Kujutan ette, milline on nende elu, kus nad töötada võiksid, on neil lapsi, milline on nende kodu, mis riigist nad üleüldse tulevad? Mis võiks olla nende lemmiksöök? Kuhu ja kellele nad külla lähevad?

Oled alati mõelnud, et tahaksid alustada mediteerimisega, aga aega pole? Hea uudis — nüüd siis on! Mediteerida saad absoluutselt igal pool.

Kui sul on kaasas kaamera või arvuti, siis tee asju, mida oled siiani edasi lükanud. Korrasta ja töötle pilte, vii arvutis läbi viirusetõrje, puhasta oma desktop ebavajalikest failidest.

Kui sul on kaamera, siis ole loominguline ja mõtle välja mõni isiklik projekt. Lennujaamas on küll materjali rohkem, kuid bussi või rongiga sõites võid püüda tabada erinevaid mustreid. Või küsi luba inimesi pildistada — rahvusvahelistes lennujaamades saad purki kindlasti põneva portreede seeria.

Vaata enda ümber ringi — tihti on jaamades ja transpordivahendites ka teisi üksinda reisijaid, kes samuti tegevuse puuduses võivad vaevelda. Kui niisama ei julge juttu teha, siis uuri alustuseks näiteks kella ja mine siis sujuvalt üle teistele teemadele. Juttu ajades või koos ringi avastades läheb aeg topeltkiiresti.

Tihti aitavad aega sisustada teised inimesed — mine tea, missugune huvitav inimene sinu kõrvale võib potsatada. Foto: Madle Timm

Lugesid just Hulkurplika päevikute 31. osa.

Madle Timm on 25-aastane Eesti tüdruk, kes pärast mitmeid lühemaid rännakuid planeedi eri otstesse sai aru, et reisijumal (või kurat) on halastamatu ning tema küüsist on raske lahti rabeleda. Nii otsustas ta seljakoti pikemalt selga kleepida ja mööda ilma hulkuma minna.

Hoia silma peal ka hulkurplika tegemistel