Matadornetwork leidis kümmekond head põhjust, miks on grupireis parem kui üksi reisimine. Hea lugeja, kas oled nendega nõus või millist reisimisviisi (ja miks) ise eelistad?

1. Grupireisil saad väärtuslikke teadmisi.

Üksi reisides kohtud juhuslike inimestega - see on hea kohaliku elu ja lihtsate inimeste tundmaõppimiseks. Grupiga saab sedasama teha, aga kohalikud reisijuhid võivad lisaks olla ka hästi koolitatud ja anda põhjaliku ülevaate kohalikust kultuurist, ajaloost ja elust.

2. Säästad raha.

Grupiga on paljud reisiteenused odavamad. Hinnas võivad sisalduda tasuta ekskursioonid, toit, hotellitransport, piletid.

3. Saad rohkem puhata.

Iseseisvalt reisides tuleb tihti tegeleda viisadega ja kohaliku bürokraatiaga, otsida transporti ja öömaja, orienteeruda tundmatus linnas. See kõik on loomulikult põnev seiklus. Mõnikord aga tahetakse puhkust ilma seikluseta. Grupile on paljud asjad juba ette organiseeritud ja ei pea ise reisil nii palju vaeva nägema.

4. Hoiad kokku aega.

Mõnikord on üksi reisides vaja kulgeda kohtades, kus polegi midagi erilist - ei turiste ega vaatamisväärsusi, aga tuleb jõuda ühest punktist teise. Grupiga saab oma aja sisustada nii tihedalt, nagu tahad - kui vaja, organiseeritakse päevane seiklusreis kaamelite, jalgrataste, motorollerite, mägironijatega - vastavalt soovile. Tuleb end ainult õige grupi külge haakida. Nö kodutöö peale kulub ka vähem aega enne reisi planeerides.

5. Oma elamusi saab kohe teistega jagada.

Kuigi praegu on Facebook ja blogid, tahavad paljud kohe kohapeal oma vahetuid emotsioone teiste reisiinimestega jagada.

6. Saab harjutada teistega arvestamist.

Grupis tuleb teisi järele oodata, arvestada plaanimuudatustega ja taluda eriarvamusi. See on üks põhjuseid, miks mõned grupireise väldivad. Samas võib teistega arvestamist võtta kui väljakutset.

7. Võib leida armastuse.

Grupireisidelt tulevad tagasi paarid, kellest saavad hiljem perekonnad. Nad on esimese suhtekatsumuse reisil juba üle elanud. Tutvusi luua on häbelikel lihtsam just grupireisil.

8. Pääseb lihtsamalt raskesti vallutatavatesse kohtadesse.

Ekspeditsioonid, mägimatkad, kajakimatkad on mitmekesi turvalisemad ja mõnedesse kohtadesse (näiteks raskele tiputõusule mägedes) üksi ei lastagi. Meeskonnatöö, nii töine kui see sõna ka ei tundu, aitab raskematesse ja põnevamatesse kohtadesse oma puhkusel välja jõuda.

9. Kohtud uute inimestega.

Kui iseseisvalt reisijad valivad ise, kellega kokku puutuvad ja suhtlevad, siis gruppi võib sattuda inimesi, kellega muidu pole kunagi kontakti otsinud. Võib leida huvitavaid inimesi hoopis teistelt elualadelt, teises vanuses ja teise maailmavaatega.

Midagi veel?