Läti pealinna peamised kohad šoppamiseks on Vana Riia ehk Vecriga ning Terbatase ja Kr Barona tänav. Lisaks on kesklinnas mitmeid kaubanduskeskusi, kus on esindatud kõik tuntud kaubamärgid. Külastada tasub ka poode, kus müüakse näiteks Lätis tehtud kaupa, sest seda mujalt ei pruugi saada.

Riia vanalinna keskel asub pärl aastast 1938. Tegemist on ostukeskusega, mis on üks omanäolisemaid ja uhkemaid - Galerija Centrs. Kuigi hoone ehitati 1930. aastatel on ostukeskus suutnud säilitada oma prestiiži ja maine. Loomulikult mängib selle kasuks ka ülihea asukoht. Keskuses on neli korrust, mille peale kokku on 130 poodi ja lisaks erinevad kohvikud, restoranid ja muud teeninduskohad. Galerija Centrs on samuti Baltikumi suurima klaaskatusega ostukeskus.

Kellele meeldib muusika ja kohv, siis koht, mida külastada on Upe Record Store. Pood on leidnud oma niši müües vinüül- ja CD-plaate. Poest leiab endale midagi igaüks, sest esindatud on väga paljud muusikažanrid. Lisaks saab poes nautida head kohvi ja veini. Kusjuures on see üks ainsamaid kohti, kus võid nautida head kohvi ja kuulata mõnd heliplaati enne, kui selle ostad.

Disainikaupa müüvad poed peaksid kindlasti kuuluma poodide nimekirja, mida külastada soovid. Suur osa käsitöölisi ja disainereid eelistab kasutada looduslikke materjale, milleks on puit, nahk, vill ja lina. Valdav osa disainipoodides olevast kaubast on seetõttu originaalne ja omanäoline ning erineb tüüpilisest masstoodangust. Riias on ka disainitooteid müüvaid kaupluseid, mis arvestavad tootevalikul moetrendidega.

Näiteks võiks külastada ka 2016. aastal avatud disainipoodi, mis kannab nime BOLD ehk Best Of Local Design. Poes on saadaval lai valik erinevaid riideid ja kodutarbeid, mille on loonud erinevad disainerid. Lisaks on BOLD ainus koht, mis müüb mõne haruldasema brändi kaupa. Maiasmokad peaksid külastama ka poes asuvat kohvikut, kus pakutakse suurepärast kohvi ja ekleere.

Parim raamatupood on Robert's Books, sest seal on suurim valik uusi ja kasutatud ingliskeelseid raamatuid. Raamatute hinnad on taskukohased ja valikus on nii ilukirjandusteoseid kui ka raamatuid Läti ajaloo, kultuuri ja kunsti kohta. Et külastus oleks võimalikult meeldiv ja mõnus, on raamatupood sättinud väiksed nurgakesed, kus saab mõnusalt jalga puhata ja teoseid sirvida. Samuti on võimalik osta ka kohvi või veini ja nautida mõnusat suveterrassi.

Loomulikult on Riias populaarsust kogunud ka mitmed ökopoed, kus müüakse näiteks orgaanilist kosmeetikat, mett, maitseaineid, juuste, veine, siidreid ja õllesid. Seetõttu tasub külastada ka just väiksemaid ökopoode, sest just nendest kohtadest võib teha huvitavaid leide, mida kaubanduskeskustes ei ole.

Hea koht selleks on Abra. Tegemist on väikse poega, mis pakub laia valikut kohalikku ökokaupa - toit, kosmeetika, kingitused ja disainiesemed. Poest võib leida ka haruldasi veine ja väikse valiku Läti filme. Olenemata sellest, et tegemist on väikse ökopoega, on hinnad taskukohased ja tõenäoliselt on just Abra see koht, kust võid leida originaalseid suveniire, mida kingituseks viia.

Kuigi erinevaid ökopoode on veel mitmeid, siis teine koht, mida tasub külastada lisaks Abrale on From Latvia With Love, mis kujutab endast suuremat poodi. Peamise valiku hulka kuuluvad näiteks näomaskid, kehakreemid ja muu taoline. Samuti müüakse seal ökoseepe ja igasugust muud looduslikku kaupa. Poes asub ka mõnus kohvikunurgake, et jalga puhata.

Kindlasti tuleks minna ka turule. See on hea viis saamaks osa kohalikust toodangust. Turgudel müüvad oma kaupa erinevad talunikud ja jahimehed. Näiteks saab turult osta suitsukala, suitsusinki, sibulat, küüslauku, kohalikku lehmapiima jne. Gurmaanide eelistatuimad kohad on Keskturg, Āgenskalnsi ja Vidzeme turg ning erinevad laadad.

Juunis toimub Toomväljakul ürdi- ja rohuturg, kus müüakse toite, traditsioonilisi ürte, jaanipärgi ja haruldasi asju. Samal väljakul toimub detsembrikuus jõuluturg, kus müüakse erinevaid jõulusnäkke ja käsitööd.

Allikas: Latvia.travel, Likealocalguide