Mis on mullihotell?

Mullihotelli näol on tegemist mullikujulise pooleldi läbipaistva telgiga, mis hoiab oma kuju tänu sissepuhutavale õhule. Mull on sisustatud nagu pisike hotellituba, et oleks mõnus ööbida. Samas, selle hooaja eripära on see, et tänu unikaalsele asukohale Matsalu rahvuspargis on tegemist pigem lihtsa ning eriti looduslähedase elamusmajutusega. Suuri mugavusi pole, kuid see eest avaneb siinselt Kirbla astangult kaunis vaade Kasari luhale, mis on üks Euroopa suuremaid säilinud lageluhtasid, suurusega ligemale 4000ha.

Kust tuli mõte?

2011. aasta sügisel juhtusin internetist lugema ühte uudist, kus kirjutati sarnastest nö hotellidest Prantsusmaal ning mõtlesin, et sellises telgis tahaks ka ise ööbida ja miks mitte ei võiks selline hotell ka Eestis olla. Mõeldud – tehtud, nagu öeldakse. Veidi enam kui pool aastat hiljem oligi tol ajal Põhja- ja Baltimaade esimene Mullihotell Eestis avatud.

Kas custommade ja palju selle valmistamine maksis?

Mulli autoriks on prantsuse disainer Pierre Stephane Dumas ning mulle tehakse käsitsi Prantsusmaal. Seega peaaegu custommade. Ühe mulli hinnaks on keskmiselt 8000 eurot.

Miks on seda ainult üks?

Aga palju neid olema peab? Üle maailma on neid kohti veel, kus mullis magada saab, kuid minu meelest on üks mull Eestile täiesti piisav, pealegi, nii säilib ka ekslusiivsus.

Miks muutis mull asukohta?

Algupärane idee ongi selline, et mull vahetab igal aastal asukohta, et pakkuda igal aastal uusi elamusi läbi erinevate looduskaunite kohtade. Näiteks praegune hooaeg on absoluutselt teistsugune kui kolm eelmist, sest mitte kunagi varem ei ole mull eksisteerinud nii omaette, otseses mõttes in the middle of nowhere.

Mis on veel sel aastal teistmoodi? 

Seda hooaega iseloomustavad märksõnad koostöö ja meeskonnatöö, sest see, kui paljud inimesed on kaasa mõtlemas ning oma aega ja energiat panustamas, on uskumatu. Kuna tegutseme sel aastal Matsalu rahvuspargis ja loodukaitsealal, oli meil vaja kõik plaanid kooskõlastada Keskkonnaametiga. Sealt edasi oleme saanud palju abi ja tuge Kirbla OÜ inimestelt ning Kirbla Külaseltsi rahvalt, sest meie mõte oli algusest peale, et kui siin midagi teha, siis ikka kohalikega koos. See, et mull saab nii utoopilises kohas üldse elus püsida, on saanud teoks ainult tänu sellisele kohalikule IT-ettevõttele nagu OÜ ProDigi, kelle mehed aitasid vedada voolu, tekitasid kiire internetiühenduse ning paigaldasid valvekaamerad. 

Millised üritused tulemas ja ettevõtmised seotud mullihotelliga?

Mulli peamine tegevusala on endiselt inimestele majutuse, loodetavasti seiklusliku elamusmajutuse, pakkumine, kuid sel aastal on Mulli tegevus lisaks tihedalt seotud sotsiaalse ettevõtlusega. See tähendab, et piirkonda lisaväärtust loovate sündmuste korraldamiseks on võimalik Mulli tasuta kasutada ning kogu see tegevus ja programm täpsustub jooksvalt.
Kui ööbimiseks on see mõeldud kahele inimesele, siis ürituste jaoks mahutab Mull kuni kümmekond inimest.
Praegu on teada, et selle hooaja ametlik avapidu tuleb 20. juulil kell 20.00, mil rahvas saab tulla mulli uudistama, Kirbla astangule piknikku pidama ning head muusikat nautima.

Kuidas tualett ja vesi jmt lahendatud?

Kuna sel aastal asub mull otseses mõttes keset loodust, on luksust sel hooajal vähem, kuid elamusi loodetavasti selle võrra rohkem. WC ja kätepesu on lahendatud niimoodi, et Kemmerling OÜst on renditud teisaldatav tualett ja kätepesujaam. Seega, duši all käia ei saa, kuid näo- ja kätepesu võimalus on täiesti olemas.

Palju 1 öö selles maksab?

Sel aastal saab mulli nädala sees 89 euroga. Hind sisaldab ühte meeleolukat ööd mullis kahele inimesele ning Lihula Muuseumi pileteid. Lisaks teeme jooksvalt sooduskampaaniaid nii Facebookis kui uudiskirja vahendusel, nii et neil tasub silm peal hoida.

Kõige meeldejäävaim hetk seoses mullihotelliga?

Ma arvan, et eks see ikka see esimene öö on. Sellest ööst mäletan, et ega magada väga ei saanudki, sest olin taeva imetlemisega ametis. See tegevus tasus ennast ka ära, nimelt nägin elus esimest korda väga lähedalt langevat tähte. Lausa nii lähedalt, et tundus justkui täht kukuks mulli kõrvale maha. Mäletan, kuidas kargasin voodist püsti, et vaadata kuhu see kukub, kuid siis vahetult enne puude latvu täht kustus.