Samal ajal, kui odavate lendude otsimiseks on kõige populaarsemad leheküljed Priceline.com ja Kayak.com – mis tihti ka tõesti superhea hinna aitavad leida - soovitavad profid odavalt reisijad proovida kõigepealt hoopis vähemtuntud lehekülge TheFlightDeal.com. Nende sõnul on see lehekülg parim, kust leida veahinnaga pileteid. Veahinnaga pilet tähendab, et keegi on süsteemi sisestades teinud näpuvea ja vahel leiab sealt pileteid mõne euroga. Arvestama peab, et eriti just USA lennufirmadel on halb komme sellised piletid aga hiljem siiski tühistada – muidugu aga on tavaliselt lendamine õnnestunud.

Täiesti tasuta öömajad ja kuumad dušid on olemas!
Tasuta või väga soodsa majutuse leidmiseks on lehekülgi mitu. Couchsurfing.com, mis pakub tasuta võimalust kellegi juures kodus elada, või airBnB.com, kust leiab huvitavaid öömaju vabast toast kellegi kodus kuni tervete lossideni, ei vaja enam ilmselt kellelegi tutvustamist.
Lehekülg warmshowers.org on populaarne riikides, kus jalgrattaga mõnus liigelda (nt Holland, Saksamaa, Taani). See on sarnane Couchsurfing.com saidile, kuid spetsialiseerunud jalgrattaga reisijatele. Ja nagu nimigi ütleb, saab lisaks öömajale ka kuuma duši all käia.

Tööta tasuta söögi ja öömaja saamiseks!

Kes on valmis söögi- ja majutuskuludelt kokku hoidmise nimel mõnda aega tasuta tööd tegema, peaks külastama veebilehti
www.workaway.info, www.helpx.net ja wwoofinternational.org.
Workaway ja HelpX vahendavad võimalusi töötada ja samal ajal tasuta elada majutusasutustes ja farmides, aga tihti otsitakse ka lemmikloomale seltsilist, lapsehoidjat, abilist joogalaagris jne. Mõlemal lehel enda ülesandmine on küll tasuline, makstes mõlemal juhul paarkümmend eurot.
WWOOF on keskendunud orgaanilistele farmidele, kes omale abitöölisi otsivad – neid leiab isegi Eestist, kui peaks olema soov kodumaal linnaelust eemale saada. Oma profiili loomine maksab olenavalt riigist 0-60 eurot.

Hääleta või rendi ratas kohalikult!
Kopenhaagenist alguse saanud AirDonkey.com pakub AirBnB-le sarnast vahendusteenust rattaomanikele: varustades oma ratta vastava stardipaketiga saab selle teistele välja rentida. Mobiiliäpp ja veebikeskkond aitavad oma ratta pealt lisatulu teenida.
Kui oled turist võõral maal, siis selline lahendus on mugav: vaatad mobiiliäpist, kus asub lähim vaba ratas, saad rattaluku avamise koodi ja hetke pärast juba sõidadki soodsa kasutustasu eest võõras linnas.
Üks nooremaid reisilehekülgi on Trustroots.org, mis koondab hääletajaid ja neid, kes hääletajatele on valmis küüti pakkuma. Loomulikult saavad abi ka teised matkajad.