Paraku pole Skandinaavia hulka arvestatud reisiraamatus mitte kogu Eesti, vaid ainult Tallinn. Kuid asi seegi - Skandinaavia 19 kõige parema vaatamisväärsuse seas on Tallinn ära mainitud kümnendana.

Ehkki meie pealinna tutvustus algab raskest nõukogude aja pärandist ja "Põhjamaade Bangkoki" perioodist mõned aastad tagasi, kui siia tuldi poissmeestepidusid pidama, nenditakse siiski, et linn pole üldse mitte hall ja rusuv, millega seostatakse "endisi nõukogude vabariike".

Parimad asjad, mida Lonely Planet soovitab selles uues Skandinaavia sihtkohas teha, on külastada vanalinna (mis on oma tornikestega nagu muinasjutust!), käia Kadrioru lossis, teha tiir kahekordse punase hop-on hop-off bussiga, ronida Gloria veinikeldrisse, külastada KUMU kunstimuuseumi, turnida Oleviste kiriku torni otsa mööda hämaraid ja kitsaid treppe, tutvuda Okupatsioonide muuseumiga (seal saabki sellest hallist nõukogude minevikust rohkem teada), vaadata sisse Aleksander Nevski katedraali Toompeal (et meenutada tsaariaega) ja kui on plaan ka Skandinaaviast korraks välja sõita, siis ikka Lahemaa rahvusparki.