Looduspargid

Tērvete looduspark - imekaunis park, kus saab veeta tunde. Pargis kasvab rohkelt puid ja 72 ohustatud taimeliiki ning kogu piirkond on väga turvaline. Samuti elab pargis arvukalt metsloomi, linde ja kahepaikseid. See on parim park lastega peredele, sest seal on huvitav ja pargis kulub vähemalt kolm tundi, sest vaadata on palju - Muinasjuttude mets, mänguväljak, Päkapikkude mets ja palju muud. Näiteks võib pargist leida palju puuskulptuure, kuid lisaks sellele ka A. Brigadere juttude kangelasi - Sprīdītist (Pöialpoiss) ja Lutausi (Lontkõrv), pöialpoisid, metsakuningas õukonnaga jne. Mida pargis teha erinevatel hooaegadel? Kevadel saab jälgida rändlinde. Suvel algab Gulbju järvel paadihooaeg ja samuti saab ujuda, nautida rattasõitu ja vaadelda kaunist loodust. Sügisel saab jälle linde vaadata ja talvel on park avatud suusatajatele.

Laumase looduspark - pargis on kolm erinevat rada: Mesilaste rada, Lindude rada ja Taimede rada. Igal rajal on võimalik selle alaga täpsemalt tutvuda. Mesilaste rajal saab näiteks giidi abil aimu, milline on mesilaste ja mesinike roll ja millised on mesilasteriigi saladused. Lindude rajal saab aga uurida linnusulgi, tiiva struktuuri, pesapaiku ja pesade, jalgade ja nokkade mitmekesisust. Pargis on kohvikud, mängud lastele, töötoad, giidi teenus ja 2,3-kilomeetrine metsarada.

Vienkoči park - pargi peamine eesmärk on populariseerida puukäsitööd ja täispuittooteid. Pargis on mitmeid loodusradu ja nendel jalutades saab näha erinevaid puuskulptuure. Skulptuurid kujutavad loomi ning tegelasi muinasjuttudest ja legendidest. Park ei ole avatud päev läbi. Novembrist veebruarini on park avatud kella kümnest kuueni, märtsikuus kümnest viieni, aprillist septembrini kella kümnest kuueni ja oktoobrikuus kella kümnest viieni. Sissepääs täiskasvanule maksab kolm eurot ja eelkooliealistele lastele on külastus tasuta.

Münchauseni muuseum-park - muuseum asub lossis ja esimesel korrusel on uhke saal. Teisel korrusel on vahakujud, millega koos võib pilti teha. Koht on ilus imekauni looduse ja maja interjööri poolest. Kohapeal on kohvikud, mängud lastele, giid ja traadita internet.

Puhkusevõimalused Läti linnades

Riia - linnas saab nautida kohvikuid, ilusat arhitektuuri ja jalutada erinevates linnaparkides. Samuti saab minna järveäärsele piknikualale või harrastada sportlike tegevusi Mežaparksis ehk linna roheliseimas piirkonnas. Samuti on Mežaparksis takistusrada, kus kogu pere saab oma oskused proovile panna. Riias on ka loomaaed, mis on põnev ja kus on 400 linnu- ja loomaliiki.

Ventspils - linn on ilusa keskkonna ja mugava ligipääsuga. Ventspilsis on näiteks Lastelinnak ja lastepark Fantāzija. Samuti on võimalik külastada planetaariumit, kus näidatakse õppefilme ja korraldatakse huvitavaid üritusi. Külastada tasub ka mereäärset parki ja sõita lõbusõidurongiga. Suvel tuleks minna ka Sinilipu supelranda, kus on hea ujuda.

Sigulda - linnas asub näiteks seikluspark nimega Tarzāns. Seal on erinevad puud, millele on paigaldatud üle 100 takistuse ja need asuvad kuni 20 m kõrgusel. Park on erinevate raskusastmetega ja seal on huvitav nii suurtel kui ka väikestel. Tarzānsis on lisaks kelgurada, istelift, katapult, kaljuronimissein, hull rootor, hiidkiik, vibulaskmine, õhupüsside laskerada vabas õhus, velokardid ja pererattad. Laste jaoks on liulaskmine sisekummidega, autokool, kummist batuudid, täispuhutav atraktsioon Dinopark, velokardid ja pidu Tarzani või Jane'iga. Hind täiskasvanule on 17 eurot ja seikluspargis on ka erinevad kohvikud. Siguldas on ka Gauja ürgorg, mis on 42 meetri kõrgusel ja kus saab sõita köisraudtee vagunis.

Samuti on huvitavad kohad Livu akvaparks Jurmalas ja Ventspilsis asuv veeseikluspark. Jurmalas asuv veepark on Põhja-Euroopa suurimaid ja see on peredele aasta läbi avatud.

Talvel on ka erinevaid tegevusi. Näiteks saab minna Riias asuvasse lumeparki, mis rendib varustust ja pakub häid puhkevõimalusi. Ventspilsi lähedal asub Lemberga hūte, mis on kunstküngas ja kus on liumägi lastele. Žagarkalnsis on Baltimaade suurim suusabaas ja seal on tegevusi suusatajatele ja lumelauduritele. Kellele meeldib suusatamine, siis on Reinise trass, mis on Läti populaarsemaid suusakeskusi. See asub Riiast vaid tunnisõidu kaugusel.

Allikas: Latvia.travel