Nö "Kuklaste kuningriigis" Kiidjärvel asuv matkarada on vaid 1,5 km pikkune. Seda kutsutakse ka õpperajaks, kuna tõepoolest, lühike jalutuskäik on kui omaette koolitund.

Raja alguses ja iga natukese aja tagant leiad põhjalikke silte ning infot pea kõige kohta, mis tutvustab nende pisikeste ja töökate tegelaste elu-olu.

200 sipelgapesa

Imestamist ja avastamist leidub rajal küllaga nii suurtele kui väikestele. Muuhulgas võib proovida üle lugeda pesade arvu. Infotahvlite järgi asub alal 200 pesa, millest suurim on 1,7 meetrit kõrge.

Tegemist on ringrajaga, mis kindlasti pole mõeldud sportimiseks ega treenijatele juba puhtalt seetõttu, et astudes tuleb püüda olla võimalikult ettevaatlik olla. Kohalikud asukad on ju raja peal ja äärtes jalutamas! Tuleb olla väga ettevaatlik, et sipelgatele peale ei astuks, eriti kui on näha, et keset jalutusrada läheb kuklaste endi rada.

Mõned huvitavad faktid, mida rada läbides veel teada saab:

- Sipelgad on ühiselulised putukad, kellel on omavahel jaotatud tööülesanded, nad vahetavad infot ja toitu.

- Eestis on 50 liiki sipelgaid.

- Laanekuklaste menüü koosneb 90% lehe- ja juuretäide magusatest väljaheidetest ja kuni 10 % selgrootutest ja putukatest, kellest neil jõud üle käib.

Põnevat avastamist ja ettevaatust astumisel! Rongijaam asub rajast mõnesaja meetri kaugusel, seega saab kenasti edasi kas Taevaskodade rajale või linna tagasi.