Järvehotell sai nimeks Utter Inn ja see avati publikule ühel vihmasel juunikuu päeval. Kehvale ilmale vaatamata kujunes avamispäev väga edukaks. Vähe sellest — veealune hotellituba, mille puhul ka kunstnik ise polnud täiesti kindel, kuidas see töötab ning mis algselt oli mõeldud pelgalt prooviprojektina, toimib Rootsimaal Västerås praeguseni, olles väga populaarne.

Nüüdseks on rootslased viinud Utter Inni idee India ookeani, valides välja paiga, kus korallrahnud esinevad kõige rikkalikumalt. Tegemist on Manta Resort nimelise puhkekuurortiga, mille tõmbenumbriks on ookeanis hulpiv privaatne hotellimaja. Sellel on kolm korrust — katuseterass, veepinnaga samal tasapinnal olev ja veealune korrus. Katuseterassil saab nautida päeval päikest ning öösel tähti. Keskmisel tasapinnal on õdus lounge ning vee alla jääb magamistuba.

Magamistoa ümber olev veeala on hästi valgustatud, mistõttu saab ruumist pea 360 kraadi ulatuses jälgida veealust troopilist maailma. Ilmselt pakub omamoodi elamust enne magama jäämist voodist mereelukaid vaadelda. Tegelikult jälgivad kalad nüüd hoopis inimest, mitte vastupidi. Kuuldavasti on mõned mereasukad püsivalt veealuse hotellitoa juurde elama asunud. Näiteks üks trompetkala, kelle hotellikülastajad ristisid Nickiks.

Jaga
Kommentaarid