Eesti Turismifirmade Liidu peasekretäri Mariann Luguse sõnul tundsid inimesed rekordilise osavõtjate arvuga 25. Touresti vastu suurt huvi, sest lisaks paljudele taskukohastele lennupiletitele ja puhkusepakettidele sai turismimessil uurida nii välisministeeriumilt, Tarbijakaitseametilt kui ka eksponentidelt soovitusi turvaliseks reisimiseks.

“Kõige rohkem otsisid inimesed soodsate hindadega lennupileteid, aga ka puhkusepakette just eksootilistesse sihtkohtadesse,” ütles Lugus. “Populaarsed olid Seišellid, Mauritius ja Dubai, aga ka Vahemere ja Kariibi mere kruiisid.” Juubelihõngulisel messil osales sel korral rekordarv eksponente ehk 521 organisatsiooni 22 riigist. Esmakordselt olid Tourestil esindatud Tansaania ning Kõrgõzstan.

Kuigi traditsiooniliselt olid inimesed Tourestil soodsate puhkusereiside jahil, tundsid inimesed elavat huvi ka kodumaise lennufirma Nordic Aviation Groupi suviste lennupiletite vastu. Nordic Aviationi juhatuse liige Erik Sakkov lubas, et firma jätkab klientide soovile vastu tulles sooduskampaaniat kuni selle nädala kolmapäevani.

Mariann Luguse kinnitusel armastavad Eesti inimesed puhkust veeta ka kodumaal, mida kinnitab eelmise aasta siseturismi kasv 7% võrra. Tourestil olid Puhka Eestis hallis esindatud kõik Eesti maakonnad paljude pakkumistega. “Puhka Eestis hall oli kõigil kolmel päeval huvilistest pungil,” märkis Lugus.

Touresti külastas kolme messipäeva jooksul reedest pühapäevani 25 293 inimest. Selle aasta Touresti parimateks stendideks valiti külastajate tagasiside põhjal peahallis Tallinki stend ja Puhka Eestis hallis Ida-Virumaa stend.

Alates 1991. aastast toimuvat Touresti korraldab Eesti Turismifirmade Liit. Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mille eesmärgid on seotud liitu kuuluvate ettevõtete majandushuvide kaitsmisega turismi valdkonnas ning turismiteenuste kvaliteedi parandamisega. ETFLi kuulub 72 liiget, kellest 54 on põhi- ja 18 kaasliikmed.