Selleks, et muuseumi mõtte algataja kodu Eesti Rahva Muuseumi pidulikul avamisel ikka kenasti korras oleks, tulid Jakob Hurda hauaplatsi korrastama mitmed Sõprade Seltsi liikmed ja muuseumitöötajad koos direktor Tõnis Lukasega.
Jakob Hurda kõrvale on maetud ka tema 26. aprillil 1938. aastal surnud poeg Max, kes oli isa abiline ja hiljem tunnustatud majandusmees. Hauaplats on kaunis ja suursugune. Seda ehib mustast graniidist hauamonument, mis teostatud Karl Julius Lesta kiviraiumise ja metallitöö vabrikus. Lesta juures valmis ka matmispaika ümbritsev graniitblokkide vahel silma rõõmustav must metallist sepisaed.

Hauaplatsi korrastamisel tehti mitmeid töid. ERMi Sõprade Seltsi sekretär Sirje Madisson ütleb: „Esimese tööna koorisime sambla, puhastasime ja pesime piirded ning postamendi. Platsil omatahtsi tegutsenud ja juba graniitpiirde lammutamisele asunud elupuu sai samuti maha võetud. Kõige rohkem nutikust nõudis monumendi puhastamine, sest ühest inimpikkusest jäi samblikuga võitlemisel ilmselgelt väheks. Aga sportlikud muuseumitöötajad ja muusemi Sõprade Seltsi liikmed said ka selle tööga hakkama.“